Sprite

DLA+

Architecture & Interior Design

​POROS Restaurant

Big Y Group tapped DLA+ to design the space as it opened its sixth restaurant; the location is the ground floor of Two PPG Place. The concept is a high end Mediterranean Restaurant, which incorporates the following design concepts; a large bar with strong visual curb appeal, open kitchen, operable doors and windows that connect to the square and open to a large sidewalk dining area.

Project Team

Astorino dennis
150430 c.haupt 16001
150430 n.doichev 14837
150430 jenn pavlik 14732
150430 j.sepcic 14680
150430 j.kish 15788
150430 k.solomon 15626
150430 m.ryan 15146
150430 p.kane 14416
150430 b.christman 15095
150430 s.closson14180
160627 dla poros 01 website
160627 dla poros 02 website160627 dla poros 06 website160627 dla poros 05 website160627 dla poros 07 website160627 dla poros 05 website160627 dla poros 03 website160627 dla poros 04 website160627 dla poros 08 website160627 dla poros 09 website
Owner
The Big Y Group
Services
Architecture
Interior Design
Construction Administration
Completion Date
October 2015
Project Size
​9,550 SF
Awards
2016 MBA Building Excellence Award: New Construction Under $10 Million

Project Challenges and Outcomes

Challenges

Develop a new concept restaurant for the Big Y Group’s sixth restaurant, a Mediterranean Restaurant, and re-invigorate this space on the corner of busy downtown square.

Outcomes

Located on corner of the ground floor of Two PPG Place in the busy Market Square area of downtown Pittsburgh, the design of the new restaurant would have to have to play a role in re-energizing a space that had long been considered a dead corner of the building. With high end Mediterranean as the restaurant concept, the design for POROS incorporates features that are important and expected by consumers in a high-end establishment. These included a large bar, open kitchen, private dining spaces, operable doors and windows that connect to the square and open to a large raised outdoor dining area. Perhaps the most important aspect for the design was that outdoor space and creating strong visual curb appeal to help bring new life to this corner retail space.