Sprite

DLA+

Architecture & Interior Design

UPMC Rooney Sports Complex Training Facility Upgrades & Expansion

As their go to firm for projects at the training facility, DLA+ was hired by the Steelers for the expansion and renovation of their facility. Part of these upgrades would include the renaming of the facility to the UPMC Rooney Sports Complex to honor Dan Rooney.

Upmc%20rooney%20sports%20complex steelers 01Upmc%20rooney%20sports%20complex steelers 13Upmc%20rooney%20sports%20complex steelers 11Upmc%20rooney%20sports%20complex steelers 10Upmc%20rooney%20sports%20complex steelers 06Upmc%20rooney%20sports%20complex steelers 08Upmc%20rooney%20sports%20complex%20steelers%20wet%20area 01Upmc%20rooney%20sports%20complex%20steelers%20front%20entry 02Upmc%20rooney%20sports%20complex%20steelers%20exterior 02Upmc%20rooney%20sports%20complex%20steelers%20back%20exterior 01Upmc%20rooney%20sports%20complex steelers 03
Owner
Pittsburgh Steelers
Services
Architecture
Interior Design
Construction Administration
Completion Date
August 2016
Project Size
10,000 SF

Project Challenges/Outcome

Challenges: 

DLA+ was tasked with renovating and expanding the weight room and front entry as well as renovating the hydrotherapy area, lobby space and converting an area at the Indoor Training Facility into offices.  The project would have a tight schedule of only six months from design to completion of construction.

Outcome:

The addition and renovations doubled the size of the current weight and cardio areas in the  training facility.  The new second story addition allowed for more natural light and created a loft for the cardio room which provided views of the training fields and the river.   Both areas featured state-of- the- art equipment.  The hydrotherapy room received upgraded finishes and technology.  The front entry addition allowed for better security and controlled access to both the Steelers’ facility and to the cafeteria for the University of Pittsburgh.  Additionally, the renovated front lobby received finish and seating upgrades that conveyed the team’s brand.  At the Indoor Facility, the team converted an awkwardly shape and sized space into offices for the team’s online and web group.